ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

Ακομμάτιστη Ενότητα Τεχνικών ΟΤΕ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η ανάγκη για την εξέλιξη του σωματείου

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

Η ανάγκη για την εξέλιξη του σωματείου

Ο ορισμός του συνδικαλισμού είναι η οργάνωση των εργαζομένων με σκοπό τη βελτίωση  των συνθηκών εργασίας της  ασφάλισης και των αμοιβών καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οργάνωση αυτή.

Στην συνέλευση της ομοσπονδίας τον περασμένο Μάιο τέθηκε το θέμα της ενοποίησης των σωματείων με σκοπό την ενίσχυση της θέσεως του σωματείου αλλά και την ένωση των δυνάμεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων όλων μας .

Θεωρούμε  ως ακομμάτιστη ενότητα πως μέσα από την σύνθεση ιδεών και την κοινή διαβούλευση η ομοσπονδία  θα αποτελέσει το μέσο που θα εκφράζει τις ανάγκες όλων των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά. Μέσα από την συμμετοχή και τη γόνιμη κριτική θα καλλιεργηθούν συναισθήματα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ανθρωποκεντρικά πρότυπα συμπεριφοράς.
Η συμμετοχή όλων στις θεσμικές διαδικασίες και τις δραστηριότητες θα προσδώσει στο σωματείο μας διαπραγματευτική ισχύ και θα αποτρέψει συμπεριφορές με ιδιοτελή κίνητρα.

Κύριο μέλημά μας όπως αναφέραμε πριν  πρέπει να είναι το  να απολαμβάνουμε από τον εργοδότη στον οποίο πραγματικά παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, το σύνολο του εργασιακού καθεστώτος που ισχύει στην επιχείρησή του για όλους τους  εργαζόμενούς του σε αυτήν, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των πολλαπλών ταχυτήτων αμοιβής και συνθηκών εργασίας ανάμεσα στο προσωπικό, ακόμα και της ίδιας ειδικότητας, που οδηγεί στον κατακερματισμό μας και στη διάρρηξη των δεσμών αλληλεγγύης και  συνοχής ανάμεσά μας.

Όμως, αυτή η πραγματικότητα αποτελεί μέρος μιας στοχευμένης προς στους εργαζόμενους για μεγαλύτερη κερδοφορία και υποταγή, που τη βιώνει σήμερα ο κάθε εργαζόμενος  σε όλους τους κλάδους του ομίλου μας , με όποια μορφή εργασίας και αν απασχολείται, σε  όλους του τομείς  παρατηρούμε τα ίδια φαινόμενα:
• προσπάθεια για απελευθέρωση του ωραρίου
• προσπάθεια για κατάργηση η τουλάχιστον εργοδοτική μετάλλαξη των συλλογικών συμβάσεων
• Χαφιεδισμό σε όλα τα επίπεδα
• και πλέον και απολύσεις

. Συνεπώς, σαν ομοσπονδία , σαν συνδικάτο πρέπει να δράσουμε  για την ύπαρξη μας . Όμως επειδή όλοι βιώνουμε τα ίδια προβλήματα αλλά έχουμε διαφορετικές παραμέτρους στην εργασία μας  σαν ακομμάτιστη ενότητα βλέπουμε την πραγματικότητα . Η εργασία μας στον όμιλο πραγματικά υπάρχει σε δυο μορφές , την τεχνική και την διοικητική . Και θεωρούμε ο τι  ώστε να μην υπάρχει καμία οπτική μη ισορροπημένης εκπροσώπησης ότι σε αυτές τις οδούς πρέπει να βαδίσουμε στον δρόμο της εξέλιξης του συνδικάτου μας  . Στην ύπαρξη δυο σωματείων , ένα στο οποίο θα υπάγονται όλοι οι συνάδελφοι που παράγουν τεχνικό έργο , και ένα στο οποίο κάθε συνάδελφος που παράγει διοικητικό έργο θα εκπροσωπείται χωρίς ίχνος , χωρίς καμία υπόνοια άνισης εκπροσώπησης από αμφότερους .

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλληλεγγύη και  αλληλεγγύη χωρίς σταθερότητα  .Οι αγώνες για τα δικαιώματα μας πρέπει να διέπονται πάντα από αλληλεγγύη αλλά και από υπευθυνότητα . Υπεύθυνα λοιπόν η ακομμάτιστη ενότητα καλεί όλους τους συναδέλφους στην προσπάθεια για την διασφάλιση του αύριο όλων μας .