ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

Ακομμάτιστη Ενότητα Τεχνικών ΟΤΕ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Ακομμάτιστη Ενότητα Τεχνικών ΟΤΕ

Η ανάγκη για την εξέλιξη του σωματείου

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

Η ανάγκη για την εξέλιξη του σωματείου

Ο ορισμός του συνδικαλισμού είναι η οργάνωση των εργαζομένων με σκοπό τη βελτίωση  των συνθηκών εργασίας της  ασφάλισης και των αμοιβών καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οργάνωση αυτή.

Στην συνέλευση της ομοσπονδίας τον περασμένο Μάιο τέθηκε το θέμα της ενοποίησης των σωματείων με σκοπό την ενίσχυση της θέσεως του σωματείου αλλά και την ένωση των δυνάμεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων όλων μας .

Θεωρούμε  ως ακομμάτιστη ενότητα πως μέσα από την σύνθεση ιδεών και την κοινή διαβούλευση η ομοσπονδία  θα αποτελέσει το μέσο που θα εκφράζει τις ανάγκες όλων των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά. Μέσα από την συμμετοχή και τη γόνιμη κριτική θα καλλιεργηθούν συναισθήματα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ανθρωποκεντρικά πρότυπα συμπεριφοράς.
Η συμμετοχή όλων στις θεσμικές διαδικασίες και τις δραστηριότητες θα προσδώσει στο σωματείο μας διαπραγματευτική ισχύ και θα αποτρέψει συμπεριφορές με ιδιοτελή κίνητρα.

Κύριο μέλημά μας όπως αναφέραμε πριν  πρέπει να είναι το  να απολαμβάνουμε από τον εργοδότη στον οποίο πραγματικά παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, το σύνολο του εργασιακού καθεστώτος που ισχύει στην επιχείρησή του για όλους τους  εργαζόμενούς του σε αυτήν, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των πολλαπλών ταχυτήτων αμοιβής και συνθηκών εργασίας ανάμεσα στο προσωπικό, ακόμα και της ίδιας ειδικότητας, που οδηγεί στον κατακερματισμό μας και στη διάρρηξη των δεσμών αλληλεγγύης και  συνοχής ανάμεσά μας.

Όμως, αυτή η πραγματικότητα αποτελεί μέρος μιας στοχευμένης προς στους εργαζόμενους για μεγαλύτερη κερδοφορία και υποταγή, που τη βιώνει σήμερα ο κάθε εργαζόμενος  σε όλους τους κλάδους του ομίλου μας , με όποια μορφή εργασίας και αν απασχολείται, σε  όλους του τομείς  παρατηρούμε τα ίδια φαινόμενα:
• προσπάθεια για απελευθέρωση του ωραρίου
• προσπάθεια για κατάργηση η τουλάχιστον εργοδοτική μετάλλαξη των συλλογικών συμβάσεων
• Χαφιεδισμό σε όλα τα επίπεδα
• και πλέον και απολύσεις

. Συνεπώς, σαν ομοσπονδία , σαν συνδικάτο πρέπει να δράσουμε  για την ύπαρξη μας . Όμως επειδή όλοι βιώνουμε τα ίδια προβλήματα αλλά έχουμε διαφορετικές παραμέτρους στην εργασία μας  σαν ακομμάτιστη ενότητα βλέπουμε την πραγματικότητα . Η εργασία μας στον όμιλο πραγματικά υπάρχει σε δυο μορφές , την τεχνική και την διοικητική . Και θεωρούμε ο τι  ώστε να μην υπάρχει καμία οπτική μη ισορροπημένης εκπροσώπησης ότι σε αυτές τις οδούς πρέπει να βαδίσουμε στον δρόμο της εξέλιξης του συνδικάτου μας  . Στην ύπαρξη δυο σωματείων , ένα στο οποίο θα υπάγονται όλοι οι συνάδελφοι που παράγουν τεχνικό έργο , και ένα στο οποίο κάθε συνάδελφος που παράγει διοικητικό έργο θα εκπροσωπείται χωρίς ίχνος , χωρίς καμία υπόνοια άνισης εκπροσώπησης από αμφότερους .

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλληλεγγύη και  αλληλεγγύη χωρίς σταθερότητα  .Οι αγώνες για τα δικαιώματα μας πρέπει να διέπονται πάντα από αλληλεγγύη αλλά και από υπευθυνότητα . Υπεύθυνα λοιπόν η ακομμάτιστη ενότητα καλεί όλους τους συναδέλφους στην προσπάθεια για την διασφάλιση του αύριο όλων μας .

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

 

 

“ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ    ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ”

 

 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες αποτελέσματα πράξεων και στρατηγικών που εκτελούνται εδώ και καιρό έρχονται πλέον όχι ως θεωρίες αλλά ως πραγματικότητα στην καθημερινότητα της εργασίας μας .

Όλοι άρχισαν να συζητούν για το consolidation.

Ο Όρος consolidation (η ενοποίηση των εργολάβων )  εγκαθιδρύθηκε στην ζωή μας , αφού στελέχη , προϊστάμενοι και η εταιρική επικοινωνία, μας την έρριψαν “ στα μούτρα’’ ο καθείς από μια διαφορετική έκφανση , από μια διαφορετική οπτική . Όλοι λάβαμε στα υπηρεσιακά μας ηλεκτρονικά ταχυδρομεία  το πανηγυρικο mail από την διοίκηση που μας ενημερώνει με χαρά ότι μια νέα μέρα ξημερώνει με το καταπληκτικό , φανταστικό ανυπέρβλητο σχέδιο της συνένωσης .Όλα θα είναι πιο εύκολα , πιο γρήγορα ,πιο καλά , ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός ,ο ήλιος πιο λαμπερός .

Τα στελέχη στις συζητήσεις με το προσωπικό πρεσβεύουν πλέον ότι όλα” θα μπουν σε μια σειρά ” (η ερώτηση είναι , ΓΙΑΤΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ;) και οι προϊστάμενοι χρησιμοποιώντας το ως κεκαλυμμένη απειλή .ΟΠΟΙΟΣ δεν εκτελεί το κάθε καπρίτσιο  , όποιος δεν καταπατά την εργασιακή λογική, τώρα που ήρθε ο εργολάβος , “διαβάζοντας την μοίρα” ως άλλες χειρομάντισσες ,“βλέπουν μικρή την γραμμή ζωής” για αυτούς τους ΚΑΠΟΙΟΥΣ .

Μέσα από την συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας είτε στις συναντήσεις των τοπικών διοικουσών , είτε μέσω ανακοινώσεων είτε σε απλές καθημερινές συζητήσεις αλλά και στις θεσμικές συναντήσεις των οργάνων όπως τα συνέδρια της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ έχουμε αναλύσει το τι έρχεται και την ανάγκη προστασίας του έργου μας .

Η πραγματικότητα που βιώνουμε έχει όνομα , ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΙΣΜΟΣ (από το McDonaldism λόγω της «πρωτοποριακής» πρακτικής της παγκόσμιας αλυσίδας ταχυεστίασης McDonalds). , η θέση της οποίας  είναι ότι οι άνθρωποι είναι η «μεγάλη πηγή αβεβαιότητας, αδυναμίας πρόβλεψης και αναποτελεσματικότητας σε κάθε σύστημα εξορθολογισμού»

Ένας λοιπόν τρόπος να “εξορθολογιστει” η παραγωγή είναι το consoldation . η ένωση των 4 μεγαλυτέρων εργολάβων Edil,  ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ, Ericsson/Artemis INTRAKAT και η μοιρασιά της γεωγραφικής πίτας . Προσπαθώντας να πάρουν από τους “συνεργάτες” μας πλέον, προβλέψιμους ΔΕΙΚΤΕΣ και να αποβάλουν από πάνω τους την πραγματική διαχείριση (γιατί αυτό προϋποθέτει γνώσεις επαγρύπνηση και ικανότητα ).

Ενδιαφέρον έχει τι σημαίνει ο ορος . Στα οικονομικά σημαίνει -Ενοποίηση , δηλαδή  η μετακίνηση της  τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου (του έργου μας ) μέσα σε ένα καλά καθορισμένο πρότυπο .Η ενοποίηση θεωρείται γενικά ως μια περίοδος  αναποφασιστικότητας , η οποία τελειώνει όταν η τιμή των  περιουσιακών στοιχείων  ΞΕΠΕΡΝΑ τα περιοριστικά εμπόδια (το έργο μας και πάνω από όλα μερικές φορές την λογική ).Μέσα από αυτήν πρακτική οι μεγαλύτερες εταιρείες τείνουν να έχουν ανώτερη διαπραγματευτική ισχύ έναντι των προμηθευτών και φυσικά των εργαζομένων τους .

Αυτό βέβαια ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την εταιρία πράγμα βέβαια που νοιάζει τους υπάλληλους που η ζωή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον οργανισμό αλλά ίσως να μην αφορά τους εφήμερους μάνατζερ της “αγοράς”

Πχ

1)εκθέτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας σε τρίτους, πως αλήθεια  διασφαλίζεται το απόρρητο  των επικοινωνιών;(που ολόκληρο σύστημα ΣΕΥΚ έχει φτιαχτεί για αυτόν τον σκοπό ).Αλλά άραγε πως διασφαλίζεται  και το απόρρητο των πληροφοριών και των  δεδομένων της ίδιας της εταιρίας (όλοι υπογράφουμε έγγραφα κανονιστικής συμμόρφωσης , το ίδιο άραγε θα κάνουν και οι τυχαίοι περιστασιακά εργαζόμενοι στους “συνεργάτες;).

2)Συγχρονισμό των παραδοτέων : Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί σωστός “συνεργάτης” για την εξωτερική ανάθεση , προβλήματα ξεκινούν   όπως  απρόβλεπτα   χρονικά πλαίσια παράδοσης , κακή  ποιότητα και κακή εμπειρία πελάτη .(η διοίκηση ευαγγελιζει την στρατηγική εκπαίδευσης του προσωπικού,  αλλά δίνει έργο σε τυχάρπαστους ανεκπαίδευτους και αμφιβόλου ικανότητας συνεργάτες των συνεργατών  ω συνεργάτες !!!!
Θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την εμπειρία πελάτη και δεν αναρωτιέται ποιος και που αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο ,τον ΠΕΛΑΤΗ μας   ,που επιλέγει ΤΟΝ ΟΤΕ  .
3) Κρυφό κόστος : Παρά το γεγονός ότι η εξωτερική ανάθεση παρουσιάζεται κάποιες   φορές ως  αποδοτική  , συνήθως οι κρυμμένες δαπάνες που συνδέονται με την υπογραφή μιας σύμβασης αλλά και η προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους  από τον “συνεργάτη’’ ελλοχεύουν μεγάλα κόστη σε χρόνο , χρήμα αλλά και της  εικόνας  για τον όμιλο . ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ το κόστος των φθηνότερων υλικών, των  κακοτεχνιών αλλά και των  πληγών της εικόνας μας από τους εργολάβους , ουπς!!!!! εννoουμε “συνεργάτες”.

Πρέπει λοιπόν όλοι μας , από το κάθε συνάδελφο ξεχωριστά , τις τοπικές διοικούσες και τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα να πράξουμε συνειδητά χωρίς καθυστέρηση . Να προστατέψουμε το έργο μας μέσω της συνέχισης της συνειδητής , φιλότιμης και ποιοτικής εργασίας μας , την συνεχή ανάδειξη της μη ποιοτικής δουλειάς των “συνεργατών” , την διεκδίκηση σωστής εκπαίδευσης αλλά και την χάραξη σωστής στρατηγικής για το μέλλον.

Ο ΟΤΕ πρέπει να εξελίσσεται,  να εκσυγχρονίζεται φυσικά, αλλά και πρέπει πάνω από όλα να μεγαλώνει και όχι να συρρικνώνεται , να δυναμώνει και όχι να εξαφανίζεται . Ότι έχει κτιστεί έγινε από το προσωπικό του ,από το ανθρώπινο ΔΥΝΑΜΙΚΟ του και όχι από μισθοφόρους , ουπς !!!!Εννοούμε “συνεργάτες”.

 

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 09:56
 

ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΤΙΣΜΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

Τι σημαίνει σήμερα να είσαι τεχνικός και εργαζόμενος στο πεδίο

 

Ήταν μια καλή ευκαιρία να ανταλλαγούν σε πανελλαδικό επίπεδο  απόψεις στις τοπικές γενικές συνελεύσεις της ΠΕΤ ΟΤΕ , που κορυφώθηκαν στην γενική συνέλευση της ΠΕΤ ΟΤΕ του Μάρτιου ,έτσι βρεθήκαμε  σε συνεχή επαφή με όλους τους συναδέλφους  αλλά και δράττοντας την ευκαιρία της συγκεντρωτικής επικοινωνίας στις κατά τόπους συνελεύσεις των τοπικών διοικουσών αναλύσαμε υμε και τονίσαμε μερικά από τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα τα μας ως εργαζόμενοι του οργανισμού που λέγεται ΟΤΕ . πολλοί αναφέρθηκαν σε κάποιες από τις έννοιες που θίξαμε και στην φετινή συνέλευση της ΠΕΤ ΟΤΕ χωρίς όμως να εξηγούν πλήρως το τι σημαίνουν έννοιες όπως απώλεια έργου , ψυχολογική εργασιακή  πίεση και έλλειψη σχεδιασμού  από μεριάς του συνδικάτου μας (που αφήνει τους εργαζόμενους εκθέτους απέναντι της διοίκησης ) . παραταυτα οι εργαζόμενοι Αναγνωρίζουν την ύπαρξη τους αλλά δεν δυστυχώς  μπαίνουν στην διαδικασία κατανόησης τους και σχεδιασμού πιέσεων και λύσεων μέσω του συνδικάτου και της διοίκησης .

Συνεχίζουμε να τονίζουμε  την αμφιθυμική καθημερινότητα στην εταιρία μας όπου από την μια ευαγγελίζεται την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και από την άλλη μειώνει συνεχεία την ανθρωπινή συμβολή στην λειτουργιά της , μειώνοντας σε αριθμούς το ανθρώπινο δυναμικό το οποιο δυναμιτίζεται συνεχως από περίτεχνες και αμφίβολες εθελούσιες  .

Την πίεση που βιώνουμε μέσω αυτής της συνεχής μείωσης , την απαίτηση για παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας χωρίς την απαραίτητη ενδελεχή εκπαίδευση στις συνεχώς αναπτυσσόμενες τεχνολογίες που ο ΟΤΕ ως η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών υιοθέτει .

Την δημιουργία συνέχων διαδικασιών  οι οποίες ξεκινούν και είτε βελτιώνονται στην  πορεία ειτε δεν βελτιώνονται ποτέ , όπως με την εξέλιξη του vobb όπου οι τεχνικοί του πεδίου θα είχαν υποστήριξη από το back office το οποίο φυσικά “βούλιαξε “ και έτσι οι τεχνικοί πλέον πρέπει να παραμετροποιουν τα router και ιδιαίτερα τα oxygen όπου πρέπει να τα αναβαθμίζουν οι ίδιοι  , αντιμετώπιση των πελατών για την οποία δυσαρέσκεια έχει δημιουργηθεί πριν καν την επίσκεψη του τεχνικού και να αξιολογείται από αυτό , φωτογραφίες  που ο τεχνικός πιέζεται γιατί δεν επισύναψε (συνήθως λογω συστημικου προβλήματος και η λύση είναι ο τεχνικός να πιέζει άλλο συνάδελφο στο γραφείο να προσπαθεί μέσω Siebel ) . Η λίστα μεγάλη για να καλυφθεί σε ένα κείμενο .

Η εταιρία καλά κάνει  και εξελίσσεται , πρέπει όμως και οι εργαζόμενοι παράλληλα να εξελίσσονται και να εκπαιδεύονται τα δε συνδικάτα πρέπει και αυτά να εξελίσσονται σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και όχι να συνδιοικούν με τους διοικούντες.

Όμως μηπως με την  ραγδαία εξέλιξη  μεινει ο τεχνικος χωρις αντκειμενο;

Τι θα κάνει ένας 40 50- χρονών άνεργος και μεσηλικας ;

Η απάντηση ενός επιχειρηματία είναι ότι ακολουθώντας τις εξελίξεις απλά αλλάζει η μορφή του αντικείμενου όμως η εκπαίδευση στα νέα δεδομένα δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο από τον εργαζόμενο αλλά από την επιχείρηση .Αύτη επιλεγεί τις παραμέτρους του προϊόντος αυτή πρέπει να εκπαιδεύσει τον εργαζόμενο

ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΙΣΜΟΥ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ  ;

Η πραγματικοτητα που βιωνουμε εχει ονομα , ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΙΣΜΟΣ (από το McDonaldism λόγω της «πρωτοποριακής» πρακτικής της παγκόσμιας αλυσίδας ταχυεστίασης McDonalds). Οι μελετητές της πρακτικής της McDonalds έχουν εντοπίσει τις βασικές αρχές της:

Α) Αποτελεσματικότητα. Στο όνομά της, ο πελάτης κάνει τη δουλειά που πριν θα έκαναν οι υπάλληλοι.(Σας θυμίζει κατι , πχ ότι ο πελάτης παραλαμβάνει τον εξοπλισμό του και τον εγκαθιστά ) Όσον αφορά τους υπαλλήλους, αυτοί συχνά βρίσκονται να δουλεύουν σε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς δυνατότητες συμμετοχής σε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το εργασιακό αυτό περιβάλλον χαρακτηρίζεται κυρίως από τον πολύ έντονο καταμερισμό εργασίας, την επαναληπτικότητα των κινήσεων και την έλλειψη υποκίνησης προς εργασία.

β) Υπολογισιμότητα. Δίνεται έμφαση σε ό,τι μπορεί να υπολογιστεί, να μετρηθεί και να ποσοτικοποιηθεί.ΔΕΙΚΤΕΣ –ΔΕΙΚΤΕΣ -ΔΕΙΚΤΕΣ  Η ποσοστικοποίηση αναφέρεται στην τάση να δίνεται έμφαση στην ποσότητα έναντι της ποιότητας. Η υπολογισιμότητα αφήνει ελάχιστο ή καθόλου χώρο στους εργαζόμενους για ανάπτυξη σκέψεων, διαλόγου και συμμετοχής σε λήψη αποφάσεων. Το αποτέλεσμα είναι να αναπτύσσονται αισθήματα αποξένωσης, η αίσθηση της αλλοτρίωσης, και, πέραν τούτων, η απογοήτευση που επέρχεται λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης και εντονότερης αυτοματοποίησης της εργασίας που οδηγεί και σε απώλειες θέσεων εργασίας. Από όλη αυτή τη διαδικασία οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι managers ,της  περιόδου  “service by numbers”.

Γ) Προβλεψιμότητα .Ο εξορθολογισμός αφορά μια εντεινόμενη προσπάθεια διασφάλισης της προβλεψιμότητας, δηλαδή την προσπάθεια δόμησης του περιβάλλοντος κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εξωγενείς δυνάμεις να μην είναι σε θέση να προκαλούν ανισορροπία στο εσωτερικό του συστήματος. Οι «ορθολογικοί άνθρωποι» έχουν ανάγκη να ξέρουν τι να αναμένουν , πότε να το αναμένουν και ποιες πορείες δράσης πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που επέλθει το αναμενόμενο. Συμφώνα με κάποιους τι βλάβες αντιμετωπίζουμε αφού όλα έχουν προβλεφθεί και λυθεί στις διαδικασίες . Μηδενίζεται η αξία του έργου μας «έλα μωρέ μια στο τόσο ανεβαίνεις και σε μια σκάλα τι έγινε , έλα μωρέ τι δουλεία είναι 5 λεπτά «

 

4) Έλεγχος και αντικατάσταση των ανθρώπων με μη ανθρώπινες τεχνολογίες (“nonhuman technologies)”. Η αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας από την μη ανθρώπινη τεχνολογία συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερο και στενότερο έλεγχο. Η μεγάλη αιτία για την αβεβαιότητα και την αδυναμία προβλεπτικότητας σε ένα σύστημα εξορθολογισμού είναι οι άνθρωποι, τόσο οι εντός του συστήματος εργαζόμενοι όσο και οι εξυπηρετούμενοι από αυτούς. Γι’ αυτό, τα πάντα προσυσκευάζονται, προμετρώνται, ελέγχονται αυτόματα.

Εν ολίγοις, η θέση του Μακντοναλντισμού είναι ότι οι άνθρωποι είναι η «μεγάλη πηγή αβεβαιότητας, αδυναμίας πρόβλεψης και αναποτελεσματικότητας σε κάθε σύστημα εξορθολογισμού»

Και φτάνουμε στο αξιολόγιο , μια έννοια που πρέπει να είναι εργαλείο αξιοποίησης του προσωπικού βελτιώσεις δυνατοτήτων και εύρεσης και διόρθωσης αδυναμιών όλου του συστήματος έχει μετατραπεί σε μοχλό πίεσης και κατά παραγγελία δεδομένο μείωσης η ενδυνάμωσης προσωπικοτήτων κατά το δοκούν .Για αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με ανάλυση αλλά και προτάσεις .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια είμαστε  σε συνεχή επικοινωνία έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ .

Πυλώνες των θέσεων μας   πάντα ήταν είναι και θα είναι η σπουδαιότητα  της συναδελφικής αλληλεγγύης χωρίς κομματικές διασυνδέσεις η εξαρτήσεις , ο ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός που ως στόχο έχει την βελτίωση των αμοιβών,  των συνθηκών εργασίας και ασφάλισηςως  και ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας

Θα ρωτήσει κάποιος γιατί; ποια παράταξη δεν τα θέλει ;

Ποια παράταξη δεν θέλει και δεν είναι σκοπός της κ αι η βελτίωση των αμοιβών,και των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας  ;

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  Μ-Ο-Ν-Ο ΑΥΤΑ και συνεχίζουμε ενωμένοι και αγωνιστικά και σας καλούμε να συνταθείτε τον αγώνα αυτό

 

 

 

 

ΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

ΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Στις 13-14 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τεμένη το φετινό 41ο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια έλαβε μέρος μέσω των εκλεγμένων σύνεδρων της έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ .

Πυλώνες των θέσεων που εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους μας όπως σε κάθε συμμετοχή μας σε συλλογική δράση ή συνάντηση ανεξάρτητα με το μέγεθος της , (αριθμητικά , γιατί ΚΑΘΕ συναδελφική συνάντηση είναι σημαντική )  ήταν είναι και θα είναι η σπουδαιότητα  της αληθινής συναδελφικής αλληλεγγύης χωρίς κομματικές διασυνδέσεις ή εξαρτήσεις , ο ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός που ως στόχο έχει την βελτίωση των αμοιβών,  την ασφάλεια  και ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας.

Στην κύρια τοποθέτηση μας αναφερθήκαμε καταρχήν στην λανθασμένη επιχειρηματολογία που εκφράζει η διοίκηση ότι οι μεγάλες εταιρίες όπως το Facebook , η Google η Amazon είναι ανταγωνιστές μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτές οι εταιρίες έχουν δημιουργήσει την ανάγκη πρόσβασης στο διαδίκτυο σε συνεχή βάση . Είναι ένας από τους λόγους αγοράς ενός έξυπνου τηλέφωνου , μιας ταμπλέτας ή ενός υπολογιστή , προϊόντα που ο ΟΤΕ είναι από τους κυριάρχους αν όχι ο κυρίαρχος πωλητής στην χώρα μας .

Αναφερθήκαμε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης . Ένα από τα πιο σημαντικά “βέλη “ στην “φαρέτρα” ενός επιτυχημένου επαγγελματία είναι η γνώση . Αναγνωρίζουμε ότι είναι υποχρέωση κάθε ενός από εμάς η σωστή ενημέρωση και  η όσο το δυνατόν  εμπεριστατωμένη  και επικαιροποιημένη γνώση του αντικείμενου μας .Όμως αυτό δεν είναι  δυνατόν χωρίς την συμβολή ( κατά το μεγαλύτερο μέρος , όχι βεβαία εννοώντας σε χρόνο , αλλά σε περιεχόμενο ) της εταιρίας. Η εταιρία επιλέγει τις επίκαιρες και τελευταίας αιχμής τεχνολογίες άρα είναι υποχρέωση της,  να εκπαιδεύει  το προσωπικό της άρτια και όχι με μικρής χρονικής διάρκειας και πυροτεχνιματικες ενημερώσεις . Η έννοια της on the job training(εκπαίδευση κατά την ώρα της εργασίες ) έχει μετατραπεί στο “κρατά με να σε κρατώ να ανέβουμε το βουνό. “

Βέβαια και το σωματείο πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης ,γιατί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα  στην διασφάλιση του έργου μας αλλά και εν γένει  των θέσεων εργασίας μας είναι η τεχνογνωσία μας .

Η εργασία μας έχει αλλάξει τρόπο θεώρησης . Κάθε ένας από εμάς , τεχνικός , εμπορικός , διοικητικός κρίνεται ΜΟΝΟ ποσοτικά με δείκτες , ΔΕΙΚΤΕΣ , Δ_Ε_Ι_Κ_Τ_Ε_Σ . Που όμως είναι στρεβλοί .

Τονίσαμε για ακόμη μια φορά την αμφιθυμική καθημερινότητα στην εταιρία μας που από την μια ευαγγελίζεται την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και από την άλλη μειώνει συνεχεία την ανθρωπινή συμβολή στην λειτουργιά της , μειώνοντας σε αριθμούς το ανθρώπινο δυναμικό  . Την αντιμετώπιση της κάθε εργασίας σαν “χάμπουργκερ” όπως χαρακτηριστικά όριζε την κάθε εργασία  κατά τις επισκέψεις του στα τεχνικά τμήματα μεγαλοστέλεχος της εταιρίας ενώ πρέπει να πείθουμε τον πελάτη ότι είναι “φιλέτο ελαφιού με σως σοκολατ ”.Δεν γίνεται όμως να μετράς κομμάτια σαν τα macdonalds αλλά ταυτόχρονα στην στραβή να ρωτάς γιατί δεν αντιμετωπίστηκε κάτι σαν γκουρμε 5 αστέρων και οι ευθύνες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ να βαραίνουν τον τεχνικό η τον εμπορικό .

Θέσαμε για ακόμα μια φορά το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και την σπουδαιότητα της συνεχής επαγρύπνησης και απαίτησης των λογικών και δικαίων πάνω σε αυτό το σημαντικότατο θέμα .

Επαναλάβαμε την άποψη μας για το αξιολογιο και πως από ένα εργαλείο μετατρέπεται σε εφαλτήριο για την προετοιμασία  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ εξόδων απολύσεων και μοχλός πίεσης κατά του προσωπικού .

Αναγκαστικές έξοδοι που ονομάζονται “εθελούσιες” . Έξοδοι κινήτρων και αντικινήτρων . Από την μια το κίνητρο ότι μια τεράστια εταιρία όπως η DT δίνει χ χιλιάδες ευρώ . Και η επιλογή είναι ή φεύγεις “εθελοντικά” ή μπορεί να απολυθείς αφού πλέον οι νομοί το κάνουν ποιο εύκολο και από την αναπνοή .

Κάποιος μπορεί να πει ότι αν αυτό γίνει ευρέως γνωστό θα πληγεί  το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας .Σήμερα στην κατάσταση που επικρατεί ποιος θα λυπηθεί τον “κακομοίρη ” που απολυόμενος παίρνει παχυλή αποζημίωση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στέκονται στην ουρά για συσσίτιο;.

Η πρώτη εθελουσία επί Βουρλουμη έθεσε υπό αίρεση την μονιμότητα που τελικά χάθηκε στα βιβλία της ιστορίας . Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι των “εθελουσίων” εξόδων .

Με το αξιολογιο ο κάθε προϊστάμενος κατά περίπτωση και κατά το δοκούν αξιολογεί το προσωπικό χωρίς ποιοτικά κριτήρια , κατά τα αλλά θεωρείται ποιοτική έρευνα τα αυτοματοποιημένα τηλεφωνήματα όπου ένας τεχνικός που κλείνει 1000 εργασίες το χρόνο και 19 τυχαία τηλεφωνήματα με γενικής φύσεως ερωτήσεις που σύμφωνα με κάποιους απεικονίζουν την ποιότητα της δουλειάς του .

Έτσι λοιπόν δημιουργούνται τα κίνητρα και τα αντικίνητρα .

 

Καλούμε την ΟΜΕ ΟΤΕ να είμαστε προσεκτικοί στην στοχευόμενη πλέον “εθελούσια ” γιατί κάποιοι μιλούν για κακό προσωπικό και για  την αυριανή μέρα μη χρήσιμο .  Η αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας από την μη ανθρώπινη τεχνολογία συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερο και στενότερο έλεγχο. Η μεγάλη αιτία για την αβεβαιότητα και την αδυναμία προβλεπτικότητας σε ένα σύστημα εξορθολογισμού είναι οι άνθρωποι, τόσο οι εντός του συστήματος εργαζόμενοι όσο και οι εξυπηρετούμενοι από αυτούς. Γι’ αυτό, τα πάντα προσυσκευάζονται, προμετρώνται, ελέγχονται αυτόματα.

Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια είμαστε  σε συνεχή προσπάθεια  έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας,  τις σωστές απόλαβες για κάθε συνάδελφο και από όλα την διασφάλιση της ασφάλειας του καθενός από εμάς .

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην καθημερινή πάλη της εργασίας ΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ έβγαλε ψηφίσματα σχεδόν μόνο για το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (εν είδη ρόλου ΟΗΕ ) και όχι για τα καίρια και μείζονα προβλήματα του προσωπικού.

 

Ευχαριστούμε τον κάθε συνάδελφο που βαδίζει μαζί μας προς την κατεύθυνση αυτή και θεωρούμε τιμή το να πορευόμαστε μαζί . Αλλά κυρίως ευχαριστούμε αυτούς που είναι απέναντι μας γιατί μας θυμίζουν ότι αυτή η προσπάθεια είναι απαραίτητη.

 

ΔΙΑΡΚΕΣ Ή ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

Αθήνα, 27.10.2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΡΚΕΣ Ή ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

 

ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. (COSMOTE) ;

 

Γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχώς ευαισθητοποιείται μόνο με ακραία περιστασιακά ατυχήματα και αγνοεί, θάλεγε κανείς, παντελώς και σκόπιμα, την διαρκή, ασταμάτητη, καθημερινή και ακατάσχετη αιμορραγία στο έργο των τεχνικών; που έχει αδιαμφισβήτητο ονοματεπώνυμο και λέγεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΤΗΤΑ και το οποίο δυστυχώς εξωθείται προς αφανισμό είτε από την βλαπτική αμέλεια - ολιγωρία του Σ.Κ. είτε από μία σειρά αντισυμβατικών ενεργειών της διοίκησης, όπως:

-Την εκών - άκων καθιέρωση - επιβολή των μονοπρόσωπων συνεργείων.

-Την ασφυκτική πίεση - εξώθηση για υπερφίαλη εντατικοποίηση.

-Την αλόγιστη και έκνομη (πολλάκις) καταπιεστική συμπεριφορά των προϊσταμένων, οι οποίοι και αυτοί βιώνουν κατακόρυφα το σύνδρομο της εντατικοποίησης (για ποσοτική και ποιοτική απόδοση).

-Τον εξορθολογισμό στην εργασία, έτσι όπως τον νοεί η διοίκηση, δηλαδή κάθε άτομο να είναι και προϊστάμενος του εαυτού του (καθ΄ υπέρβαση των φυσικών του δυνάμεων) που αυτό σημαίνει - συνεπάγεται και ο ερχομός του ορυμαγδού της ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να τηρούνται, έστω τυπικά, οι στοιχειώδεις κανόνες εργασίας και τεχνικής υποστήριξης, έτσι όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία Ελληνική και ευρωπαϊκή.

Βέβαια, οι Επιθεωρήσεις Εργασίες παροπλισμένες και ανενεργείς, απλώς υφίστανται. Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Ο.Τ.Ε., εν ονόματι του πνεύματος ανάπτυξης, θα αναδρομολογήσει θέσεις και αντιλήψεις και θα ταυτισθεί με το εργασιακό γίγνεσθαι και την ανάπτυξη του Ο.Τ.Ε. - COSMOTE, σήμερα COSMOTE.

Όμως, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και τα οποία συνιστούν εν τοις πράγμασι την ουσία και τον τύπο υπαγωγής των τεχνικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ενώ αυτά έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες στο παρελθόν, το συνδικαλιστικό κίνημα ολιγωρεί - αδιαφορεί και περί άλλων τυρβάζει .

Απορίας άξιον είναι, γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα στον Ο.Τ.Ε. δεν διεκδικεί  το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, (τώρα που αυτή τη στιγμή ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ), να διεκδικήσουμε την υλοποίηση της προγενεστέρας απόφασης, για ένταξη των τεχνικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (για τα όποια θετικά σημαντικά οφέλη προκύπτουν). Η απόφαση υπάρχει, η υλοποίηση όμως είναι ανύπαρκτη.

Γιατί;

Ζητάμε, με κάθε θυσία, την υλοποίηση της απόφασης για ένταξη των εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Η απόφαση υπάρχει.


ΥΛΟΠΟΙΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

 

 


ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

 


Σελίδα 4 από 5

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους