ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

Ακομμάτιστη Ενότητα Τεχνικών ΟΤΕ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Ακομμάτιστη Ενότητα Τεχνικών ΟΤΕ

ΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

ΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Στις 13-14 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τεμένη το φετινό 41ο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια έλαβε μέρος μέσω των εκλεγμένων σύνεδρων της έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ .

Πυλώνες των θέσεων που εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους μας όπως σε κάθε συμμετοχή μας σε συλλογική δράση ή συνάντηση ανεξάρτητα με το μέγεθος της , (αριθμητικά , γιατί ΚΑΘΕ συναδελφική συνάντηση είναι σημαντική )  ήταν είναι και θα είναι η σπουδαιότητα  της αληθινής συναδελφικής αλληλεγγύης χωρίς κομματικές διασυνδέσεις ή εξαρτήσεις , ο ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός που ως στόχο έχει την βελτίωση των αμοιβών,  την ασφάλεια  και ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας.

Στην κύρια τοποθέτηση μας αναφερθήκαμε καταρχήν στην λανθασμένη επιχειρηματολογία που εκφράζει η διοίκηση ότι οι μεγάλες εταιρίες όπως το Facebook , η Google η Amazon είναι ανταγωνιστές μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτές οι εταιρίες έχουν δημιουργήσει την ανάγκη πρόσβασης στο διαδίκτυο σε συνεχή βάση . Είναι ένας από τους λόγους αγοράς ενός έξυπνου τηλέφωνου , μιας ταμπλέτας ή ενός υπολογιστή , προϊόντα που ο ΟΤΕ είναι από τους κυριάρχους αν όχι ο κυρίαρχος πωλητής στην χώρα μας .

Αναφερθήκαμε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης . Ένα από τα πιο σημαντικά “βέλη “ στην “φαρέτρα” ενός επιτυχημένου επαγγελματία είναι η γνώση . Αναγνωρίζουμε ότι είναι υποχρέωση κάθε ενός από εμάς η σωστή ενημέρωση και  η όσο το δυνατόν  εμπεριστατωμένη  και επικαιροποιημένη γνώση του αντικείμενου μας .Όμως αυτό δεν είναι  δυνατόν χωρίς την συμβολή ( κατά το μεγαλύτερο μέρος , όχι βεβαία εννοώντας σε χρόνο , αλλά σε περιεχόμενο ) της εταιρίας. Η εταιρία επιλέγει τις επίκαιρες και τελευταίας αιχμής τεχνολογίες άρα είναι υποχρέωση της,  να εκπαιδεύει  το προσωπικό της άρτια και όχι με μικρής χρονικής διάρκειας και πυροτεχνιματικες ενημερώσεις . Η έννοια της on the job training(εκπαίδευση κατά την ώρα της εργασίες ) έχει μετατραπεί στο “κρατά με να σε κρατώ να ανέβουμε το βουνό. “

Βέβαια και το σωματείο πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης ,γιατί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα  στην διασφάλιση του έργου μας αλλά και εν γένει  των θέσεων εργασίας μας είναι η τεχνογνωσία μας .

Η εργασία μας έχει αλλάξει τρόπο θεώρησης . Κάθε ένας από εμάς , τεχνικός , εμπορικός , διοικητικός κρίνεται ΜΟΝΟ ποσοτικά με δείκτες , ΔΕΙΚΤΕΣ , Δ_Ε_Ι_Κ_Τ_Ε_Σ . Που όμως είναι στρεβλοί .

Τονίσαμε για ακόμη μια φορά την αμφιθυμική καθημερινότητα στην εταιρία μας που από την μια ευαγγελίζεται την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και από την άλλη μειώνει συνεχεία την ανθρωπινή συμβολή στην λειτουργιά της , μειώνοντας σε αριθμούς το ανθρώπινο δυναμικό  . Την αντιμετώπιση της κάθε εργασίας σαν “χάμπουργκερ” όπως χαρακτηριστικά όριζε την κάθε εργασία  κατά τις επισκέψεις του στα τεχνικά τμήματα μεγαλοστέλεχος της εταιρίας ενώ πρέπει να πείθουμε τον πελάτη ότι είναι “φιλέτο ελαφιού με σως σοκολατ ”.Δεν γίνεται όμως να μετράς κομμάτια σαν τα macdonalds αλλά ταυτόχρονα στην στραβή να ρωτάς γιατί δεν αντιμετωπίστηκε κάτι σαν γκουρμε 5 αστέρων και οι ευθύνες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ να βαραίνουν τον τεχνικό η τον εμπορικό .

Θέσαμε για ακόμα μια φορά το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και την σπουδαιότητα της συνεχής επαγρύπνησης και απαίτησης των λογικών και δικαίων πάνω σε αυτό το σημαντικότατο θέμα .

Επαναλάβαμε την άποψη μας για το αξιολογιο και πως από ένα εργαλείο μετατρέπεται σε εφαλτήριο για την προετοιμασία  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ εξόδων απολύσεων και μοχλός πίεσης κατά του προσωπικού .

Αναγκαστικές έξοδοι που ονομάζονται “εθελούσιες” . Έξοδοι κινήτρων και αντικινήτρων . Από την μια το κίνητρο ότι μια τεράστια εταιρία όπως η DT δίνει χ χιλιάδες ευρώ . Και η επιλογή είναι ή φεύγεις “εθελοντικά” ή μπορεί να απολυθείς αφού πλέον οι νομοί το κάνουν ποιο εύκολο και από την αναπνοή .

Κάποιος μπορεί να πει ότι αν αυτό γίνει ευρέως γνωστό θα πληγεί  το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας .Σήμερα στην κατάσταση που επικρατεί ποιος θα λυπηθεί τον “κακομοίρη ” που απολυόμενος παίρνει παχυλή αποζημίωση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στέκονται στην ουρά για συσσίτιο;.

Η πρώτη εθελουσία επί Βουρλουμη έθεσε υπό αίρεση την μονιμότητα που τελικά χάθηκε στα βιβλία της ιστορίας . Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι των “εθελουσίων” εξόδων .

Με το αξιολογιο ο κάθε προϊστάμενος κατά περίπτωση και κατά το δοκούν αξιολογεί το προσωπικό χωρίς ποιοτικά κριτήρια , κατά τα αλλά θεωρείται ποιοτική έρευνα τα αυτοματοποιημένα τηλεφωνήματα όπου ένας τεχνικός που κλείνει 1000 εργασίες το χρόνο και 19 τυχαία τηλεφωνήματα με γενικής φύσεως ερωτήσεις που σύμφωνα με κάποιους απεικονίζουν την ποιότητα της δουλειάς του .

Έτσι λοιπόν δημιουργούνται τα κίνητρα και τα αντικίνητρα .

 

Καλούμε την ΟΜΕ ΟΤΕ να είμαστε προσεκτικοί στην στοχευόμενη πλέον “εθελούσια ” γιατί κάποιοι μιλούν για κακό προσωπικό και για  την αυριανή μέρα μη χρήσιμο .  Η αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας από την μη ανθρώπινη τεχνολογία συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερο και στενότερο έλεγχο. Η μεγάλη αιτία για την αβεβαιότητα και την αδυναμία προβλεπτικότητας σε ένα σύστημα εξορθολογισμού είναι οι άνθρωποι, τόσο οι εντός του συστήματος εργαζόμενοι όσο και οι εξυπηρετούμενοι από αυτούς. Γι’ αυτό, τα πάντα προσυσκευάζονται, προμετρώνται, ελέγχονται αυτόματα.

Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια είμαστε  σε συνεχή προσπάθεια  έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας,  τις σωστές απόλαβες για κάθε συνάδελφο και από όλα την διασφάλιση της ασφάλειας του καθενός από εμάς .

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην καθημερινή πάλη της εργασίας ΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ έβγαλε ψηφίσματα σχεδόν μόνο για το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (εν είδη ρόλου ΟΗΕ ) και όχι για τα καίρια και μείζονα προβλήματα του προσωπικού.

 

Ευχαριστούμε τον κάθε συνάδελφο που βαδίζει μαζί μας προς την κατεύθυνση αυτή και θεωρούμε τιμή το να πορευόμαστε μαζί . Αλλά κυρίως ευχαριστούμε αυτούς που είναι απέναντι μας γιατί μας θυμίζουν ότι αυτή η προσπάθεια είναι απαραίτητη.

 

ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΤΙΣΜΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

Τι σημαίνει σήμερα να είσαι τεχνικός και εργαζόμενος στο πεδίο

 

Ήταν μια καλή ευκαιρία να ανταλλαγούν σε πανελλαδικό επίπεδο  απόψεις στις τοπικές γενικές συνελεύσεις της ΠΕΤ ΟΤΕ , που κορυφώθηκαν στην γενική συνέλευση της ΠΕΤ ΟΤΕ του Μάρτιου ,έτσι βρεθήκαμε  σε συνεχή επαφή με όλους τους συναδέλφους  αλλά και δράττοντας την ευκαιρία της συγκεντρωτικής επικοινωνίας στις κατά τόπους συνελεύσεις των τοπικών διοικουσών αναλύσαμε υμε και τονίσαμε μερικά από τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα τα μας ως εργαζόμενοι του οργανισμού που λέγεται ΟΤΕ . πολλοί αναφέρθηκαν σε κάποιες από τις έννοιες που θίξαμε και στην φετινή συνέλευση της ΠΕΤ ΟΤΕ χωρίς όμως να εξηγούν πλήρως το τι σημαίνουν έννοιες όπως απώλεια έργου , ψυχολογική εργασιακή  πίεση και έλλειψη σχεδιασμού  από μεριάς του συνδικάτου μας (που αφήνει τους εργαζόμενους εκθέτους απέναντι της διοίκησης ) . παραταυτα οι εργαζόμενοι Αναγνωρίζουν την ύπαρξη τους αλλά δεν δυστυχώς  μπαίνουν στην διαδικασία κατανόησης τους και σχεδιασμού πιέσεων και λύσεων μέσω του συνδικάτου και της διοίκησης .

Συνεχίζουμε να τονίζουμε  την αμφιθυμική καθημερινότητα στην εταιρία μας όπου από την μια ευαγγελίζεται την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και από την άλλη μειώνει συνεχεία την ανθρωπινή συμβολή στην λειτουργιά της , μειώνοντας σε αριθμούς το ανθρώπινο δυναμικό το οποιο δυναμιτίζεται συνεχως από περίτεχνες και αμφίβολες εθελούσιες  .

Την πίεση που βιώνουμε μέσω αυτής της συνεχής μείωσης , την απαίτηση για παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας χωρίς την απαραίτητη ενδελεχή εκπαίδευση στις συνεχώς αναπτυσσόμενες τεχνολογίες που ο ΟΤΕ ως η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών υιοθέτει .

Την δημιουργία συνέχων διαδικασιών  οι οποίες ξεκινούν και είτε βελτιώνονται στην  πορεία ειτε δεν βελτιώνονται ποτέ , όπως με την εξέλιξη του vobb όπου οι τεχνικοί του πεδίου θα είχαν υποστήριξη από το back office το οποίο φυσικά “βούλιαξε “ και έτσι οι τεχνικοί πλέον πρέπει να παραμετροποιουν τα router και ιδιαίτερα τα oxygen όπου πρέπει να τα αναβαθμίζουν οι ίδιοι  , αντιμετώπιση των πελατών για την οποία δυσαρέσκεια έχει δημιουργηθεί πριν καν την επίσκεψη του τεχνικού και να αξιολογείται από αυτό , φωτογραφίες  που ο τεχνικός πιέζεται γιατί δεν επισύναψε (συνήθως λογω συστημικου προβλήματος και η λύση είναι ο τεχνικός να πιέζει άλλο συνάδελφο στο γραφείο να προσπαθεί μέσω Siebel ) . Η λίστα μεγάλη για να καλυφθεί σε ένα κείμενο .

Η εταιρία καλά κάνει  και εξελίσσεται , πρέπει όμως και οι εργαζόμενοι παράλληλα να εξελίσσονται και να εκπαιδεύονται τα δε συνδικάτα πρέπει και αυτά να εξελίσσονται σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και όχι να συνδιοικούν με τους διοικούντες.

Όμως μηπως με την  ραγδαία εξέλιξη  μεινει ο τεχνικος χωρις αντκειμενο;

Τι θα κάνει ένας 40 50- χρονών άνεργος και μεσηλικας ;

Η απάντηση ενός επιχειρηματία είναι ότι ακολουθώντας τις εξελίξεις απλά αλλάζει η μορφή του αντικείμενου όμως η εκπαίδευση στα νέα δεδομένα δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο από τον εργαζόμενο αλλά από την επιχείρηση .Αύτη επιλεγεί τις παραμέτρους του προϊόντος αυτή πρέπει να εκπαιδεύσει τον εργαζόμενο

ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΙΣΜΟΥ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ  ;

Η πραγματικοτητα που βιωνουμε εχει ονομα , ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΙΣΜΟΣ (από το McDonaldism λόγω της «πρωτοποριακής» πρακτικής της παγκόσμιας αλυσίδας ταχυεστίασης McDonalds). Οι μελετητές της πρακτικής της McDonalds έχουν εντοπίσει τις βασικές αρχές της:

Α) Αποτελεσματικότητα. Στο όνομά της, ο πελάτης κάνει τη δουλειά που πριν θα έκαναν οι υπάλληλοι.(Σας θυμίζει κατι , πχ ότι ο πελάτης παραλαμβάνει τον εξοπλισμό του και τον εγκαθιστά ) Όσον αφορά τους υπαλλήλους, αυτοί συχνά βρίσκονται να δουλεύουν σε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς δυνατότητες συμμετοχής σε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το εργασιακό αυτό περιβάλλον χαρακτηρίζεται κυρίως από τον πολύ έντονο καταμερισμό εργασίας, την επαναληπτικότητα των κινήσεων και την έλλειψη υποκίνησης προς εργασία.

β) Υπολογισιμότητα. Δίνεται έμφαση σε ό,τι μπορεί να υπολογιστεί, να μετρηθεί και να ποσοτικοποιηθεί.ΔΕΙΚΤΕΣ –ΔΕΙΚΤΕΣ -ΔΕΙΚΤΕΣ  Η ποσοστικοποίηση αναφέρεται στην τάση να δίνεται έμφαση στην ποσότητα έναντι της ποιότητας. Η υπολογισιμότητα αφήνει ελάχιστο ή καθόλου χώρο στους εργαζόμενους για ανάπτυξη σκέψεων, διαλόγου και συμμετοχής σε λήψη αποφάσεων. Το αποτέλεσμα είναι να αναπτύσσονται αισθήματα αποξένωσης, η αίσθηση της αλλοτρίωσης, και, πέραν τούτων, η απογοήτευση που επέρχεται λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης και εντονότερης αυτοματοποίησης της εργασίας που οδηγεί και σε απώλειες θέσεων εργασίας. Από όλη αυτή τη διαδικασία οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι managers ,της  περιόδου  “service by numbers”.

Γ) Προβλεψιμότητα .Ο εξορθολογισμός αφορά μια εντεινόμενη προσπάθεια διασφάλισης της προβλεψιμότητας, δηλαδή την προσπάθεια δόμησης του περιβάλλοντος κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εξωγενείς δυνάμεις να μην είναι σε θέση να προκαλούν ανισορροπία στο εσωτερικό του συστήματος. Οι «ορθολογικοί άνθρωποι» έχουν ανάγκη να ξέρουν τι να αναμένουν , πότε να το αναμένουν και ποιες πορείες δράσης πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που επέλθει το αναμενόμενο. Συμφώνα με κάποιους τι βλάβες αντιμετωπίζουμε αφού όλα έχουν προβλεφθεί και λυθεί στις διαδικασίες . Μηδενίζεται η αξία του έργου μας «έλα μωρέ μια στο τόσο ανεβαίνεις και σε μια σκάλα τι έγινε , έλα μωρέ τι δουλεία είναι 5 λεπτά «

 

4) Έλεγχος και αντικατάσταση των ανθρώπων με μη ανθρώπινες τεχνολογίες (“nonhuman technologies)”. Η αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας από την μη ανθρώπινη τεχνολογία συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερο και στενότερο έλεγχο. Η μεγάλη αιτία για την αβεβαιότητα και την αδυναμία προβλεπτικότητας σε ένα σύστημα εξορθολογισμού είναι οι άνθρωποι, τόσο οι εντός του συστήματος εργαζόμενοι όσο και οι εξυπηρετούμενοι από αυτούς. Γι’ αυτό, τα πάντα προσυσκευάζονται, προμετρώνται, ελέγχονται αυτόματα.

Εν ολίγοις, η θέση του Μακντοναλντισμού είναι ότι οι άνθρωποι είναι η «μεγάλη πηγή αβεβαιότητας, αδυναμίας πρόβλεψης και αναποτελεσματικότητας σε κάθε σύστημα εξορθολογισμού»

Και φτάνουμε στο αξιολόγιο , μια έννοια που πρέπει να είναι εργαλείο αξιοποίησης του προσωπικού βελτιώσεις δυνατοτήτων και εύρεσης και διόρθωσης αδυναμιών όλου του συστήματος έχει μετατραπεί σε μοχλό πίεσης και κατά παραγγελία δεδομένο μείωσης η ενδυνάμωσης προσωπικοτήτων κατά το δοκούν .Για αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με ανάλυση αλλά και προτάσεις .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια είμαστε  σε συνεχή επικοινωνία έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ .

Πυλώνες των θέσεων μας   πάντα ήταν είναι και θα είναι η σπουδαιότητα  της συναδελφικής αλληλεγγύης χωρίς κομματικές διασυνδέσεις η εξαρτήσεις , ο ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός που ως στόχο έχει την βελτίωση των αμοιβών,  των συνθηκών εργασίας και ασφάλισηςως  και ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας

Θα ρωτήσει κάποιος γιατί; ποια παράταξη δεν τα θέλει ;

Ποια παράταξη δεν θέλει και δεν είναι σκοπός της κ αι η βελτίωση των αμοιβών,και των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας  ;

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  Μ-Ο-Ν-Ο ΑΥΤΑ και συνεχίζουμε ενωμένοι και αγωνιστικά και σας καλούμε να συνταθείτε τον αγώνα αυτό

 

 

 

 

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΜΕ/ΟΤΕ

 

 

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Υπάρχουν σήμερα εν έτει 2015 πρωτοκλασσάτοι συνδικαλιστές

ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ

ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΩΤΟΙ

ΔΙΠΛΟΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ

από το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τη Διοίκηση του Ο.Τ.Ε.;

Π.χ. φαντασθείτε κάποιος να αμείβεται λογικά ως εργαζόμενος στον Ο.Τ.Ε. και ταυτόχρονα ως συνδικαλιστής και ταυτόχρονα ως εκπρόσωπος της διοίκησης του ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ.

Αν τούτο συνέβαινε ή συμβαίνει, ανακοινώστε ως οφείλετε ονόματα, παρατάξεις και συλλόγους.

Σε εποχή οικονομικής κρίσης, αν τούτο λαμβάνει χώρα από ενεργά συνδικαλιστικά στελέχη πρώτης γραμμής, αποτελεί και συνιστά ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ εγκληματικής πράξης.

Καθ΄ ότι και αντιστοίχως πολλοί εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, ασφυκτιούν υπό το βάρος της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Ευχόμαστε να μην επαληθευθεί η ως άνω παροιμία του θυμόσοφου λαού, ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Υ.Γ.: Σημειώνουμε ότι στην επίσημη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ/ΟΤΕ με ημερομηνία 15.10.2015, καταθέσαμε ως ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ το σχετικό ερώτημα και αναμένουμε ακόμα επίσημη απάντηση από την διοίκηση της ΟΜΕ/ΟΤΕ. Ενδεχόμενη σιωπή, συνιστά συνενοχή, είτε για  θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα.

Ζητάμε ταυτόχρονα από την διοίκηση του Ο.Τ.Ε. να λάβει θέση και αν διαπιστωθεί ότι υπήρχε ή υπάρχει τέτοιο έκτρωμα, να καταδικαστεί καθ΄ ότι συντελείται ωμά και βίαια το αδίκημα της ΑΝΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

ΙΔΩΜΕΝ.....


ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 21:06
 

ΔΙΑΡΚΕΣ Ή ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. - Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

www.akom-ote.com info@akom-ote

 

 

Αθήνα, 27.10.2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΡΚΕΣ Ή ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

 

ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. (COSMOTE) ;

 

Γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχώς ευαισθητοποιείται μόνο με ακραία περιστασιακά ατυχήματα και αγνοεί, θάλεγε κανείς, παντελώς και σκόπιμα, την διαρκή, ασταμάτητη, καθημερινή και ακατάσχετη αιμορραγία στο έργο των τεχνικών; που έχει αδιαμφισβήτητο ονοματεπώνυμο και λέγεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΤΗΤΑ και το οποίο δυστυχώς εξωθείται προς αφανισμό είτε από την βλαπτική αμέλεια - ολιγωρία του Σ.Κ. είτε από μία σειρά αντισυμβατικών ενεργειών της διοίκησης, όπως:

-Την εκών - άκων καθιέρωση - επιβολή των μονοπρόσωπων συνεργείων.

-Την ασφυκτική πίεση - εξώθηση για υπερφίαλη εντατικοποίηση.

-Την αλόγιστη και έκνομη (πολλάκις) καταπιεστική συμπεριφορά των προϊσταμένων, οι οποίοι και αυτοί βιώνουν κατακόρυφα το σύνδρομο της εντατικοποίησης (για ποσοτική και ποιοτική απόδοση).

-Τον εξορθολογισμό στην εργασία, έτσι όπως τον νοεί η διοίκηση, δηλαδή κάθε άτομο να είναι και προϊστάμενος του εαυτού του (καθ΄ υπέρβαση των φυσικών του δυνάμεων) που αυτό σημαίνει - συνεπάγεται και ο ερχομός του ορυμαγδού της ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να τηρούνται, έστω τυπικά, οι στοιχειώδεις κανόνες εργασίας και τεχνικής υποστήριξης, έτσι όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία Ελληνική και ευρωπαϊκή.

Βέβαια, οι Επιθεωρήσεις Εργασίες παροπλισμένες και ανενεργείς, απλώς υφίστανται. Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Ο.Τ.Ε., εν ονόματι του πνεύματος ανάπτυξης, θα αναδρομολογήσει θέσεις και αντιλήψεις και θα ταυτισθεί με το εργασιακό γίγνεσθαι και την ανάπτυξη του Ο.Τ.Ε. - COSMOTE, σήμερα COSMOTE.

Όμως, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και τα οποία συνιστούν εν τοις πράγμασι την ουσία και τον τύπο υπαγωγής των τεχνικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ενώ αυτά έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες στο παρελθόν, το συνδικαλιστικό κίνημα ολιγωρεί - αδιαφορεί και περί άλλων τυρβάζει .

Απορίας άξιον είναι, γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα στον Ο.Τ.Ε. δεν διεκδικεί  το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, (τώρα που αυτή τη στιγμή ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ), να διεκδικήσουμε την υλοποίηση της προγενεστέρας απόφασης, για ένταξη των τεχνικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (για τα όποια θετικά σημαντικά οφέλη προκύπτουν). Η απόφαση υπάρχει, η υλοποίηση όμως είναι ανύπαρκτη.

Γιατί;

Ζητάμε, με κάθε θυσία, την υλοποίηση της απόφασης για ένταξη των εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Η απόφαση υπάρχει.


ΥΛΟΠΟΙΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

 

 


ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

 

COSMOTEΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2011

E-mail Εκτύπωση PDFΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπ΄ αριθμ. 211                                                          Αθήνα, 24.5.2011

Η πρόσφατη τοποθέτηση (με συναίνεση κυβέρνησης - D.T.) του νέου Προέδρου Τζαμάζ Μιχ. στη Διοίκηση του Ομίλου Ο.Τ.Ε., ως και η αποκαθήλωση του προηγούμενου Προέδρου (Βουρλούμη Π.), καταδεικνύει την βούληση των κυρίαρχων μετοχικών εταίρων για το πώς θα αναδρομολογήσουν την πορεία του ομίλου σε Ελλάδα και Βαλκάνια σε ό,τι αφορά α) τη Διοικητική πυραμίδα, β) την περιλάλητη διαχώριση του λειτουργικού κόστους και τέλος γ) την επιχειρησιακή εμπορικοτεχνική πολιτική του ομίλου.

Από ανάληψης των καθηκόντων τους και εντεύθεν, στεγνά, αθόρυβα και ανενόχλητα ο νέος ΦΑΡΑΩ ΤΖΑΜΑΖ Μ., με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σε τέσσερις μήνες από Αθήνα μέχρι Βουκουρέστι, εκκαθάρισε όλη την παραδοσιακή διοικητική δομή του Ο.Τ.Ε., την οποία αναδόμησε με άπειρα στελέχη της COSMOTE και της ελεύθερης αγοράς. Αδίστακτα και πριν ακόμα αναλάβουν, εξήγγειλαν απολύσεις στην COSMOTE και με νοηματική αντιστοιχία σηματοδοτούν -ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΝΟΥΝ το τι θα συμβεί στον Ο.Τ.Ε. σχετικά με τη μείωση του λειτουργικού κόστους (δηλ. απολύσεις προσωπικού). Η έως τέλος Ιουνίου 2011 αγγελθείσα πώληση από την κυβέρνηση τουλάχιστον του 10%-15% του Ο.Τ.Ε. στην D.T. ως και η ταυτόχρονη προφανής νομοθετική καθιέρωση - εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της COSMOTE ως μοναδικού στον όμιλο Ο.Τ.Ε. με την εξάλειψη κάθε προηγούμενου Γ.Κ.Π., συνιστά το αναπόφευκτο, δηλ. εξόντωση Μονιμότητας αδιακρίτως - αυθαίρετο Διευθυντικό δικαίωμα και ενεργοποίηση του ξεχασμένου όρου 15. (Αγοραπωλητήριο Ο.Τ.Ε. 2008) περί απομάκρυνσης πλεονάζοντος προσωπικού.

Η αναλογία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε. θα είναι: οκτώ (8) Γερμανοί και δύο (2) Έλληνες, χωρίς δικαίωμα VETO. φαινόμενο ανάλογο με χιλιάδες απολύσεις πριν λίγα χρόνια είχαμε στη ROMTELECOM από τον Ο.Τ.Ε., τώρα τις ίδιες απολύσεις θα τις έχουμε στον Ο.Τ.Ε. από την D.T., είτε με νεομοδίτικες εθελούσιες απολύσεις, είτε με μετατάξεις, είτε με αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις.

Η τραγωδία όμως γιγαντώνεται ενισχυτικά και από την παθολογική αδράνεια του Συνδικαλιστικού Κινήματος που αντί να ενωθεί και να ξεσηκωθεί μπροστά στον επερχόμενο ορυμαγδό, αφήνει τη Διοίκηση του Ο.Τ.Ε. ανενόχλητη να ολοκληρώσει μετά βδελυγμίας τα σχέδια της για σταδιακή αφαίρεση του έργου από το προσωπικό, με σκοπό την απαξίωσή του. Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι καλωδιακές βλάβες συνεχώς εκχωρούνται - απογαλακτίζονται, οι εργολάβοι αλωνίζουν και ο φόβος σύμπτυξης - συρρίκνωσης των τεχνικών τμημάτων - υπηρεσιών επέρχεται ισοπεδωτικά.

Οι Διοικούντες την COSMOTE και την COSMOROM επεβλήθησαν στον Ο.Τ.Ε. και τη ROMTELECOM. Η πλήρης μετάλλαξη επέρχεται, με την COSMOROM να απορροφά την ROMTELECOM και την COSMOTE να απορροφά τον Ο.Τ.Ε.

Προς επίρρωση τούτων, στην 36η Σ/Α της ΟΜΕ-Ο.Τ.Ε., ο Πρόεδρος του Ομίλου Ο.Τ.Ε., ηθελημένα ή μη, μίλησε σαν Πρόεδρος ενός νέου ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ Ομίλου COSMOTE, παρά σαν Πρόεδρος του Ο.Τ.Ε. Η Cosmoteποίηση του Ο.Τ.Ε. επήλθε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Σ.Κ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε.

  • Να εγερθεί. Ήδη είναι αργά.
  • Να σταματήσει στο χώρο μας, την ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε., ο κομματικός αλληλοσπαραγμός ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ, οι οποίες με ακολουθία πλήθους εμφυλιακών ανακοινώσεων μίσους και ύβρεων, υπερασπίζονται εκ περιτροπής το κόμμα τους για το ποιος πώλησε λιγότερο ή περισσότερο τον Ο.Τ.Ε., αγνοώντας τη σοβαρότητα των σημερινών προβλημάτων και των επικείμενων απολύσεων.  
  • Θεωρούμε αντισυμβατική, αποπροσανατολιστική, αστήρικτη, αντικαταστατική, αντισωματειακή και άκρως μονοκομματοπαραταξιακή την ασθενή απόφαση της ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε. σε Δ.Σ. - Ε.Ε. για μηνύσεις κατά πρωθυπουργών κλπ. (από το σωματείο μας την ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε.). Αυτή τη στιγμή που καταρρέει ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του Ο.Τ.Ε., θα ήταν πιο φρόνιμο να απαιτήσουμε Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα.
  • Αποτελεί εκτροπή και πρωτοφανές συνδικαλιστικό φαινόμενο το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αποποιείται ευθυνών και να μετακυλύει ευθύνες στα μέλη του για υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων προς προσφυγή στα δικαστήρια κατά της διοίκησης.
  • Ταυτόχρονα η άφρων φιλοδοξία και ο Ναπολεοντισμός του ενός και της μιας παράταξης στην ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε., προκειμένου να πετύχουν εκλογικά αποτελέσματα πέραν του 51% σκοταδίζουν τα πάντα, δημιουργώντας ΔΑΚΕΠΑΣΚΕποίηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, όπου το λόγο θα τον έχουν οι παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και όχι το Σωματείο της πολυφωνίας και των μελών. Τους υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες μωροφιλόδοξοι και αμετροεπείς μέθοδοι, με απόλυτη ιστορική και εμπράγματη ακρίβεια, θα οδηγήσουν τους Ναπολεόντιους  σε καταβάραθρο ΒΑΤΕΡΛΩ.

Ήρθε η ώρα της ενότητας, της Ομογενοποίησης και του ενιαίου ψηφοδέλτιου, για να σώσουμε την εργασία μας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας.

Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 


Υ.Γ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΦΛΕΣΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                                                                                                                               ΤΟΥΝΤΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 20:59
 


Σελίδα 4 από 5

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους